Joop Braakhekke wil nieuwe herenclub in Le Garage


Le Garage vierde dat het 25 jaar bestaat. Quote stond tot diep in de nacht aan de bar. Dit zijn de tien meest memorabele momenten van het feestje.

Het nieuws. We beginnen met het meest belangwekkende nieuws van de avond. Mr. Theo Hiddema vindt dat het tijd wordt voor een nieuwe herenclub. De eetclub van de intellectuele geronten die elke maandag op deftig linkse fluistertoon causeert wordt met uitsterven bedreigd. Opperheer Harry Mulisch en zijn secondant HAFMO eten alweer een tijdje in de hemel, en met de gezondheid van sommige overlevenden is het ook niet al te best gesteld. Bovendien zijn de restanten van de herenclub, zoals Jeroen Henneman, Rudi Fuchs, Marcel van Dam, Reinbert de Leeuw en HJA De Journalist van De Eeuw, misschien wel grote geesten, maar niet bepaald lachebekken. ’Het is doodstil in dat hoekje. Ik denk dat er een nieuwe club moet komen. Zelf denk ik aan een mannenclub in de traditie van Pietje Bell. De club van de Zwarte Hand. Je mag alleen lid worden als je trouw zweert met je eigen bloed. In het geheim bereiden we een staatsgreep voor. Maar nog wel even voor je houden hè. Dit vergt uiterste discretie.’

De naam van Hans Teeuwen viel in dit verband. Toen we het stoutmoedige plan voorlegden aan Jeroen Henneman keek hij verschrikt op. ’Geen sprake van! We gaan door tot het laatste lid dood is. Dat hebben we afgesproken.’ Joop Braakhekke dribbelde voorbij. Wat vindt de gerant van het idee? ’Doen. We hebben een nieuwe herenclub nodig!’
… zie: QUOTE 12 april 2015.

Schilderij door Marike Bok (Amsterdam, 17 januari 1943).
In 1995 maakte ze het schilderij De Herenclub, waarop bekende Nederlandse artiesten en politici zijn afgebeeld.
Afgebeelde personen: Adriaan van Dis, Willem Leonard Brugsma, André Spoor, Ben Knapen, Jeroen Henneman, Gerrit Komrij, Cees Nooteboom, Henk Hofland, Reinbert de Leeuw, Marcel van Dam, Harry Mulisch, Martin Veltman en Hans van Mierlo.

Gerelateerde berichten


Reacties

Joop Braakhekke wil nieuwe herenclub in Le Garage — 1 reactie

Geef een reactie