Kiwanis Montferland wil af van herenclub en zoekt vooral dames

Kiwanis Nederland begon in 1965 als herenclub. Sinds 1987 worden er bij de serviceclub echter ook dames toegelaten. Toch zijn er in Nederland nog maar weinig dames lid. Voor Richard Vos, Toon Schepers en Peter Quint was dit bijna drie jaar geleden de reden om uit Kiwanis ‘de Liemers’ te stappen en een nieuwe gemengde club te starten in Montferland.

Daarvoor benaderden zij in eerste instantie vooral vrouwen. Inmiddels telt de club twaalf leden, waarvan vier heren en acht dames.

,,De aanwezigheid van vrouwen maakt Kiwanis Montferland een hele andere club dan de overige serviceclubs’’,

vindt Schepers.

,,Met heren is het vaak ouwe-jongens-k rentenbrood, vrouwen voeren een veel strakkere agenda. Dat bevalt prima. Na twaalf jaar lid te zijn geweest van een herenclub geeft een gemengde club bovendien weer een nieuwe prikkel.’’

Kiwanis Montferland is officieel nog in oprichting en valt nu nog onder een Kiwanisclub in de buurt. Om op eigen benen te mogen staan, moeten de leden eerst een aansprekend project organiseren, waarmee wordt bijgedragen aan het welzijn en de ontwikkeling van de medemens en in het bijzonder kinderen.

Montferland Journaal · dinsdag 21 april 2015.

Gerelateerde berichten

Reacties zijn gesloten.