Vrouwen nog niet welkom in Londense herenclub

De Londense Garrick Club, een van de laatste herenclubs in Londen, blijft alleen toegankelijk voor mannen. Onder de clubleden zijn veel acteurs, journalisten, magistraten en ministers.

Hoewel net iets meer dan de helft van de leden (50,5 procent) op de jaarlijkse vergadering stemde voor het toelaten van vrouwen tot de club, was dit niet genoeg. Er is een tweederde meerderheid nodig om de reglementen aan te passen.

Kameraadschap

De voorstemmers toonden zich teleurgesteld in de uitslag, “maar wat kan je eraan doen?”. Toch zagen ze ook een positieve kant. Voor het eerst in de geschiedenis is er een krappe meerderheid die vrouwen wil toelaten.

Tegenstemmers voerden als argument aan dat mannen zich anders gedragen als er vrouwen bij zijn. “Er is kameraadschap, geplaag en de wetenschap dat je alles kunt zeggen wat je wilt in een gelijkwaardige atmosfeer waarin niemand probeert een ander te imponeren.”

De Garrick Club is samen met White’s, Pratt’s, Boodles, Brooks, The Turf Club en The Travellers Club nog een echt mannenbolwerk. Veel andere sociëteiten hebben de afgelopen dertig jaar hun regels aangepast en vrouwen toegelaten.

Bron NOS: Ma 6 Juli: Vrouwen nog steeds niet welkom in Londense herenclub.

Gerelateerde berichten

Reacties zijn gesloten.