Herensociëteit in Alkmaar ‘zoals het heurt’

Nu heeft Huize de Dieu een nieuwe eigenaar. Honderd mannen hebben het gekocht en huize de Dieu is nu een herensociëteit. De leden van de sociëteit zijn volgens de club ‘onderscheidende, enthousiaste en sociaal geïnteresseerde mannen “die er toe doen”. De sociëteit is een plek voor het delen van kennis, kunde en contacten op zakelijk, vriendschappelijk, commercieel en cultureel gebied.’

Vrouwen zijn overigens niet welkom. ”Ze kunnen in ieder geval niet lid worden”, aldus oprichter Mark Snijders. ”Het leuke is wel dat het een heel gemêleerd gezelschap is van autoverkoper tot politicus. Het zijn allemaal leuke kerels en daar gaat het om.”

Het pand moet behoorlijk worden verbouwd. Het is ook de bedoeling dat het publiek er gebruik van gaat maken.

‘We denken aan een horecagelegenheid, maar wel iets dat hier past.”Huize De Dieu (gemeente Alkmaar, YouTube)Bron (plus videoclip): rtvnh.nl: Herensociëteit in Alkmaar ‘zoals het heurt’
Sociëteit de Dieu, Alkmaar, Noord Holland.

Gerelateerde berichten

Reacties zijn gesloten.