26 jaar krankzinnige anekdotes uit Joop Braakhekke’s Le Garage

Le Garage, de hang-out van Joop Braakhekke († Apeldoorn, 11 april 1941 – Amsterdam, 8 december 2016), was een eethuis voor rijk, intellectueel en proleterig. Braakhekke vierde in 2015 het 25-jarige bestaan. “Toen tekenden we al bizarre anekdotes op”.

We beginnen met het meest belangwekkende nieuws van de avond. Mr. Theo Hiddema vindt dat het tijd wordt voor een nieuwe herenclub. De eetclub van de intellectuele geronten die elke maandag op deftig linkse fluistertoon causeert wordt met uitsterven bedreigd. Opperheer Harry Mulisch en zijn secondant HAFMO eten alweer een tijdje in de hemel, en met de gezondheid van sommige overlevenden is het ook niet al te best gesteld. Bovendien zijn de restanten van de herenclub, zoals Jeroen Henneman, Rudi Fuchs, Marcel van Dam, Reinbert de Leeuw en HJA De Journalist van De Eeuw, misschien wel grote geesten, maar niet bepaald lachebekken.

’Het is doodstil in dat hoekje. Ik denk dat er een nieuwe club moet komen. Zelf denk ik aan een mannenclub in de traditie van Pietje Bell. De club van de Zwarte Hand. Je mag alleen lid worden als je trouw zweert met je eigen bloed. In het geheim bereiden we een staatsgreep voor. Maar nog wel even voor je houden hè. Dit vergt uiterste discretie.’

De naam van Hans Teeuwen viel in dit verband. Toen we het stoutmoedige plan voorlegden aan Jeroen Henneman keek hij verschrikt op. ’Geen sprake van! We gaan door tot het laatste lid dood is. Dat hebben we afgesproken.’ Joop Braakhekke dribbelde voorbij. Wat vindt de gerant van het idee? ’Doen. We hebben een nieuwe herenclub nodig!’

Bron: Q Nieuws:  26 jaar krankzinnige anekdotes uit Joop Braakhekke’s Le Garage, dirk koppes en Mark Koster.

PS: 20 jan. 2017 – Eénenveertig dagen na de dood van haar geliefde zoon JOOP BRAAKHEKKE, is ook zijn 106-jarige demente moeder overleden.

Gerelateerde berichten


Geef een reactie