Gelderland

 • Groote Sociëteit Arnhem. De oprichting van de Groote Sociëteit heeft plaatsgevonden op 1 april 1763. Gedurende bijna twee en een halve eeuw fungeert de Vereniging als trefpunt van Heeren uit het Arnhemse.
 • Groote Sociëteit, Tiel opgericht in 1764 (geen website).
 • Harderwijker Herensociëteit.
  U bent beland op de website van de Harderwijker Herensociëteit. Een bijzondere sociëteit waar niet wordt gedaan aan commercieel netwerken, maar waar sociale contacten, gezelligheid en humor hoog in het vaandel staan.
 • Los Hombres Locos, Nijmegen.
  Los Hombres Locos betekent vrij vertaald De Gekke Mannen en die naam proberen wij in Nijmegen hoog te houden door op onze eigenwijze en ludieke manier deel te nemen aan het Nijmeegse studentenleven. Sinds 1998 is Los Hombres Locos een feit.
 • De ‘Heeren’ van Zaltbommel, Sociëteit De Verdraagzaamheid, Zaltbommel.
  Reeds lange tijd een bastion van cultuur, een markante plaats van contemplatie in een rumoerige wereld, waar moderniteit en historisch besef elkaar de hand geven. De Sociëteit is een besloten vereniging, ballotage geschiedt op basis van introductie.
  De geschiedenis van Sociëteit De Verdraagzaamheid wordt verteld in De ‘Heeren’ van Zaltbommel, Sociëteit De Verdraagzaamheid 1803 – 2003 door J.N.A. Groenendijk (ISBN 9059940024).
 • “Het Gild of Broeder­schap van Sint Jan” bij afkorting genaamd “Het Sint-Jansgilde” te Beek (Montferland). Onder de verantwoording van het Sint Jans Gilde vallen de schutterij en het Oranjecomité en bestaat al meer dan 550 jaar.
 • Societeit Amicitia et Concordia, Culemborg. De sociëteit, 1819, is er voor de bevordering van het gezelligheidsleven en om elkaar te ontmoeten in vriendschap, met respect voor andermans mening.

 

 

 

 

 

Gerelateerde berichten